Витоки й семантика образів скіфського звіриного стилю - Камінська, Ю.В. (Сіверщина в історії України, 2011)
Вже з часів Верхнього палеоліту людина створювала не лише життєво необхідні речі, але й те, що утворювало духовний шар культури: предмети, пов’язані з ритуалом, настінний живопис, статуетки, символи. Тому речі, виготовлені у скіфському звіриному стилі, відображають різні аспекти світогляду народів степового та лісостепового поясів Євразії, оскільки річ говорить про потреби людини, її цілі, вміння, техніку та технології