Смолокурний промисел на Шестовицькому археологічному комплексі у Х – на початку ХІ ст. - Скороход, В.М. (Сіверщина в історії України, 2011)
В статті розглядаються матеріали археологічних досліджень, які засвідчують існування смолокурного промислу на посаді і подолі Шестовицького городища у Х – на початку ХІ ст., та аналізуються конструктивні особливості залишків 7 смолокурень.