Паралельно-ієрархічне перетворення як системна модель для розпізнавання зображень - Тимченко, Л.І.; Мельніков, В.В; Кокряцька, Н.І.; Івасюк, І.Д.; Кокряцька, І.С. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
У статті розглянуто метод паралельно-ієрархічного перетворення на основі популяційного кодування та його застосування для задач розпізнавання зображень. Паралельно-ієрархічне перетворення описується як системна модель для розпізнавання зображень. Наведені теоретичні відомості, експериментальні дослідження і програмна реалізація.