Мультимедійні програми з історії та археології у творчому доробку В.М. Зубаря - Відейко, М.Ю. (Археологія, 2010)
В.М. Зубар відомий автор численних наукових праць, зокрема й багатьох монографій з археології та давньої історії України. Читачі не могли не звернути увагу на якість, кількість і розмаїття представленого у них ілюстративного матеріалу. Дослідник завжди ретельно добирав ілюстрації, щоб збагатити зміст видань. Із цим прагненням, на нашу думку, пов’язані так звані електронні видання, проте вони менше відомі, як і історія їх створення. Серед них особливе місце посідають кілька мультимедійних проектів, виконаних на зламі ХХ—ХХІ ст.