Вплив географічного фактора на інгульську катакомбну культуру - Нікітін, В.І. (Археологія, 2008)
Зроблено спробу реконструкції палеогеографічних умов життя населення інгульської катакомбної культури і з’ясування впливу на цю культуру географічного фактора.