Про значення науки : промова прем'єр-міністра Великої Британії у Королівському товаристві Великої Британії 23 травня 2002 року - Блер, Т. (Вісник НАН України, 2003)
Виступ прем'єр-міністра Великої Британії перед науковою аудиторією — явище, загалом, ординарне. І можливо, на самих англійців зміст і тональність цього виступу не справили особливого враження. Зате нам, українцям, тут є над чим замислитися. З якою стурбованістю лідер країни говорить про недавні часи, коли англійська наука «переживала затяжний і згубний період мізерного фінансування і повної відсутності уваги до її потреб»! І з якою гідністю розповідає про кроки, що дали змогу виправити становище! Втім, він не переоцінює досягнутого: «…ми усвідомлюємо, що потрібно зробити набагато більше, аби вивести науку на світовий рівень, і це завдання буде для нас пріоритетним і надалі». І уточнює: «Нам необхідні потужне фінансування і потужна суспільна підтримка…». Ось, виявляється, за що болить душа у британського прем'єра...