Ритуальний об’єкт населення причорноморської культурної спільноти доби ранньої бронзи на р. Сян - Косько, О.; Клочко, В.І.; Ольшевський, А. (Археологія, 2012)
Публікується курган культури шнурової кераміки, в якому виявлено ямнокатакомбний горщик.