Становлення і розвиток Київської Русі в контексті етногеографічних досліджень - Моця, О.П. (Археологія, 2012)
Розглядаються нові підходи та погляди, що з’явилися протягом останніх десятиліть, на формування й розвиток першої держави східних слов’ян.