Винники — новий археологічний осередок в Україні - Буйських, С.Б. (Археологія, 2012)
Історико-краєзнавчий музей м. Винники під Львовом — один із наймолодших в Україні, він ровесник нашої незалежності. Музей створений у 1991 р., а постійну експозицію відкрито в 1994 р.