Абсолютна хронологія ямної культури Північного Надчорномор’я у світлі дендродат - Ніколова, А.В. (Археологія, 2012)
Вперше в похованнях ямної культури виявлено добре вцілілу деревину дуба, що уможливило отримання дендрохрологічних дат, а також їх зіставлення з датами 14С.