Однолезова зброя з довгим клинком кочовиків VII—VIII cт. - Голубєв, А.М.; Голубєва, І.В. (Археологія, 2012)
Розглядається конструкція, походження та еволюція шаблі кочовиків VII—VIII ст. і статусне значення ефеса.