Особливості фазового складу квазіевтектик - Спиридонова, І.М.; Береза, О.Ю. (Физика и техника высоких давлений, 2006)
Досліджено особливості фазового складу квазіевтектик при кристалізації рідини й аморфного стану. Розглянуто термодинамічні параметри систем і показано, що при квазіевтектичній кристалізації рідини фазовий склад квазіевтектики залежить від розчинності компонентів системи і ступеня переохолодження. При квазіевтектичній кристалізації аморфного стану фазовий склад відповідає стабільному згідно з діаграмою фазової рівноваги. В обидвах випадках квазіевтектичної кристалізації суттєво змінюються властивості сплавів.