Система неперервної освіти для обдарованої молоді - Ситенко, Ю.; Авраменко, В.; Шадура, В. (Вісник НАН України, 2003)
Проблема підготовки наукової зміни постала сьогодні в Україні як одназ найневідкладніших. І дуже важливо привернути до неї увагу владних структур і громадськості. Потрібна чітка стратегія, яка дасть змогу цілеспрямовано впливати на цей процес. Ідеться передусім про створення та впровадження програм для обдарованої молоді. І цілком природно, що головною інституцією в їх розробці покликана стати Національна академія наук України, яка має діяти у безпосередньому контакті з Міністерством освіти і науки України.