Парадокси людського ока - Сергієнко, М.; Молебний, В. (Вісник НАН України, 2003)
Дискутується фізіологічне значення оптичних аберацій людського ока та їх роль у функціонуванні органу зору. Показана можливість досягнення наднормального зору з використанням сучасних методів лазерної корекції оптичних аберацій. Наведено характеристики рейтрейсингового аберометра, розробленого в Україні.