Рамкові програми Євросоюзу в контексті створення єдиного наукового європейського простору - Фірстов, С.; Левіна, Д.; Патрах, Т.; Чернишев, Л. (Вісник НАН України, 2003)
Аналіз тематики та організації виконання 6-ї Рамкової програми науково-технічного співробітництва в Євросоюзі дає змогу зробити висновок про доцільність створення єдиного національного наукового простору в Україні та національного центру передачі інновацій за аналогією з європейськими центрами (Innovation Relay Centeres).