Нобеліана Уппсали (частина ІІ. Лауреати Нобелівської премії миру) - Онопрієнко, В.І. (Вісник НАН України, 2014)
Лауреати Нобелівської премії миру, вихованці Уппсальського університету, — яскрава ознака соціальної політики, яка впродовж півстоліття здійснювалася у Швеції і була спрямована на побудову «народного дому».