Проблема психологічного феномена проекції в політиці - Афонін, Е.; Донченко, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Статус і функції діяльності сучасних управлінців, особливо тих, що працюють в умовах перехідних суспільств, визначаються кардинальними змінами в системі їх уявлень. Адже представники сучасної політико-управлінської еліти мусять перебирати на себе нові ролі і нові функції державного управління, які виникають під тиском нових суспільних умов, і які є якісно іншими, ніж одноосібне правління царя, гетьмана, князя, столоначальника тощо. Разом з тим, політико-управлінська еліта і суспільна свідомість, які „визріли” під час попереднього „демократичного хаосу” індивідуальних прагнень і бажань, особистісного месіанства та переоцінки психологічних властивостей, переживають нині „психічну інфляцію” і структурну розмитість важливих сфер колективної психіки, що стає серйозною перешкодою для інтеграційних процесів у суспільстві.