Чинники суспільно-політичної активності громадян України в дискурсі „розкол/розмежування” - Пивоваров, Ю. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті розглядаються чинники суспільно-політичної активності громадян України, які стали визначальними в ході демократичної трансформації країни. Їх аналіз здійснюється в контексті соціально-політичної диференціації регіонів. Обстоюється теза про те, що в країні не існує політичного розколу за регіональною ознакою.