Складові політичних подій - Швирков, О. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті зроблено спробу визначити контури й характер проблеми взаємного відношення основних складових політичних подій: істинних мотивів політика, пояснення необхідності відповідного політичного рішення різним аудиторіям, наслідків рішення. Особливо виділено проблему пристосування, взагалі відповідності реальності картини світу, на якій грунтується легітимність влади, і пояснення нею (владою) своїх дій.