Міжнародні політико-правові механізми протидії етнократичній політиці і практиці - Бойко, С. (Політичний менеджмент, 2009)
Автор робить спробу аналізу формування антидискримінаційного законодавства, політико-правових документів стосовно захисту прав людини, національних (етнічних) меншин на рівні ООН та європейських міжнародних організацій.