Спогади остарбайтерів як важливе джерело вивчення теми війни - Кухарєва, Н. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Спогади остарбайтерів, подані в даній публікації, є важливим джерелознавчим аспектом вивчення теми війни, зокрема, трагічної й довго замовчуваної теми використання примусової праці в Третьому Рейху.