Від селюків до українців: уявляючи українців, долаючи маргінальність (регіональні дискурси формування української модернової нації) - Кирчанів, М. (Регіональна історія України, 2011)
Ця стаття є першою частиною дослідження, в якому Автор аналізує регіональні трен ди формування модерної української нації. У другій частині «Seliany into Ukrai ni ans: подолання регіональних ідентичностей» йдеться про трансформацію локальних ідентичностей серед українських емігрантів в Північній Америці. Назва статті засно ва на на аналогії з класичною працею Юджіна Вебера, виданою в 1976 році. Див.: Weber E. Peasants into Frenchmen: the Modernization of Rural France, 1870–1914. — Stanford, 1976.