Адміністративно-територіальний устрій Райхскомісаріату Україна у термінах і назвах: походження та сучасне бачення - Себта, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті розглядаються походження і значення термінів райхскомісаріат, генералкомісаріат, гебітскомісаріат, штадткомісаріат та їхнє вірне застосування; висвітлено історію появи перекладних термінів як то: округа, генеральна округа, генеральний комісар, окружний комісар і т. д. Обґрунтовано сучасне написання назв: Райхскомісаріат Україна, Генеральна округа Волинь і Поділля, Генеральна округа Крим (частина Таврії).