Внесок В.О. Рибалова у вивчення історії Великої Вітчизняної війни на Харківщині - Дьякова, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Володимир Олексійович Рибалов у роки війни був секретарем міськкому партії з харчової промисловості і паралельно очолював військовий відділ обкому КП(б)У. Він приймав участь у мобілізації харків’ян на фронт, до ополчення, на окопні роботи, слідкував за забезпеченням харчуванням місцевого населення й евакуйованих із західних областей України. У 1960-х рр. Рибалов брав участь у роботі військово-наукового товариства при гарнізонному Будинку офіцерів. Завдяки його діяльності було зібрано величезну кількість спогадів ветеранів війни. У цих зошитах зберігаються відомості, які висвітлюють тяжкі умови, в яких доводилось харків’янам боротися проти німецьких загарбників.