Політична участь як особливий „зріз” політичної поведінки - Слюсаревський, М. (Політичний менеджмент, 2009)
У статті розмежовуються ширше і вужче значення терміна „політична участь”. Показано, що саме у вужчому розумінні, пов’язаному із самодіяльністю, самоорганізацією, самоврядуванням громадян, політична участь є тим специфічним „зрізом” політичної поведінки, який потребує спеціального аналізу. Обґрунтовано необхідність пошуку емпіричних індикаторів, які б давали змогу надійно відрізняти власне політичну участь від інших форм політичної поведінки. Закцентовано увагу на політичній іммобільності, абсентеїзмі як антиподах політичної участі. Наведено деякі емпіричні дані, що характеризують політичну участь і прояви абсентеїзму громадян України.