Будинки інвалідів Донбасу у 1950-ті роки як локальні соціокультурні спільноти - Бобровський, А. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті робиться спроба розглянути еволюцію системи реабілітації інвалідів у Донбасі у 1950-ті роки. Також аналізуються соціальні наслідки державної політики в області соціального захисту непрацездатних. Аналізуючи державну систему реабілітації непрацездатних, автор робить висновок, що вона призводила до соціальної ізоляції інвалідів. Держава не могла забезпечити своїм громадянам і захисникам необхідного рівня соціального захисту.