Міжкультурна взаємодія як чинник структуроутворення організації соціального простору - Татаренко, Т. (Політичний менеджмент, 2009)
Автор розглядає соціокультурній простір як складну гетерогенну систему, чинником структуроутворення якої є етнічні спільноти як соціальні організми, котрі в історичному розвитку змінюються. Висловлюється думка, що оптимальною формою державної організації слід визнати метаетнічну державність, для якої пріоритетом є забезпечення умов для реалізації цінностей і цілей кожного індивіда.