Ідеологічні партії і партії-ФПГ - Швирков, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Тема статті — перспективи так званих ідеологічних партій (соціалістичних, комуністичних, ліберальних тощо). Робиться спроба показати, що в найближчому майбутньому вони будуть витіснені з політичної арени партіями, які є політичним продовженням фінансово-промислових груп (партіями-ФПГ), що, у свою чергу, призведе до суттєвих змін правил політичної боротьби.