Радянсько-польський обмін ділянками територій 1951 р. у переказах бойків степу України - Пронь, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Автор узагальнює розповіді бойків примусово переселених зі своїх земель у південно-східні області України після обміну 15 лютого 1951 р. ділянками державних територій СРСР (УРСР) і Польщі, що надруковані на сторінках газет та часописів або розміщенні на веб-сайтах Світового й Всеукраїнського громадських товариств «Бойківщина». Вони є важливим джерелом інформації локальної етнічної історії західного, східного, а також південного регіонів України, що доповнює емпіричні основи наукових висновків.