Весільні скрині нижньої Наддніпрянщини як джерело локальної історії - Пуларія, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті розглянуто побутування весільних скринь Нижньої Наддніпрянщини початку ХХ ст. як сакральних предметів матеріальної культури, здійснено аналіз архетипових проекцій у розписах вперше досліджуваних скринь.