Музейні експонати як джерела локальної історії: педагогічний аспект - Караманов, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Проаналізовано освітні потенціали музейних джерел локальної історії. Виокремлено особливості інтерпретації та аналізу музейних експонатів у контексті організації навчального процесу. Визначено міждисциплінарний характер актуальних питань навчання й виховання у музеї.