Організаційні засади взаємодії парламенту і уряду в контексті політичної реформи в Україні - Галаган, Л. (Політичний менеджмент, 2009)
Сучасний етап розвитку політичної системи України характеризується загостренням конфліктів у системі державної влади. Це вилилося, зокрема, у парламентську кризу, розквіт політичної корупції, різке зниження довіри громадян до політичних і державних владних інститутів.