Містобудування і архітектура як джерело локальної історії Одеси XVIII–XIX ст - Латишева, Л. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті на конкретних прикладах досліджується джерельна інформативність містобудівних планів, архітектурних будівель і споруд Одеси з метою застосування цієї інформації у курсі історії архітектури та краєзнавства.