Значення місцевої історії у загальній історії Швейцарії - Песчаний, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
Стаття присвячена розгляду ролі місцевої історії в загальній історії Швейцарії, а також турботі швейцарців про збереження історичної пам’яті про свій край і як результат – вихованню їх патріотами своєї землі.