Проблема краю Косово і Метохії як передумова формування нових принципів міжнародних відносин - Бредіхін, А. (Політичний менеджмент, 2009)
Автор розглядає можливі для системи міжнародних відносин наслідки у випадку світового визнання незалежності сербського краю Косово і Метохія. Окреслюється п'ять основних причин, які можуть призвести до формування нових принципів функціонування міжнародних відносин. Моделюється поведінка основних геополітичних гравців.