Історіографія проблеми боротьби з тероризмом (2007 – 2009 роки) - Козерод, О. (Політичний менеджмент, 2009)
Напруга боротьби з тероризмом стала на сьогодні такою, що дослідження цієї проблеми набуло не стільки теоретичного, скільки практичного значення. Ефективна протидія цьому світовому злу потребує не тільки теоретичного аналізу й узагальнень, але й практичних порад урядам та антитерористичним структурам щодо запобігання цій глобальній загрозі. Антитерористичним заходам присвячують свої праці відомі фахівці з питань безпеки і збереження миру у різних країнах світу. Останні два роки стали важливим періодом розвитку історіографії проблем тероризму, чому сприяли активна діяльність міжнародних організацій відповідного спрямування та поява нових загроз у сфері міжнародної безпеки.