Нові кроки на шляху наукового співробітництва України і Білорусі (Вісник НАН України, 2002)
З 7 по 8 лютого у НАН України перебувала з офіційним візитом делегація Національної академії наук Білорусі на чолі з президентом НАН Білорусі М.В. Мясниковичем. Делегація відвідала провідні наукові установи НАН України: Кібернетичний центр, Інститут електрозварювання ім. Є.О. Патона, Інститут надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля, Інститут економічного прогнозування. 7 лютого відбулися переговори делегацій НАН України і НАН Білорусі, під час яких учасники обмінялися інформацією щодо діяльності обох академій наук. Було підписано Договір про співробітництво між Національною академією наук України і Національною академією наук Білорусі, Протокол про взаєморозуміння з питань співробітництва між Національною академією наук України і Національною академією наук Білорусі, а також затверджено Перелік спільних наукових проектів (напрямів) Національної академії наук Білорусі і Національної академії наук України з 2002 р.