Меморіальний архів І.М. Гончара в контексті краєзнавчої і збиральницької діяльності фундатора хатнього музею - Дубиківська-Кальненко, Л. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2009)
У статті подається загальна характеристика меморіального архіву І.М. Гончара та вперше розглянуто методи краєзнавчої анкети І.М. Гончара-збирача на основі його експедиційних нотаток стосовно Правобережної Київщини.