Морська стихія в ліриці Ф. Тютчева - Бєлінська, І.Д. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
Стаття присвячена аналізу мариністичних образів у ліриці Ф. Тютчева на прикладі віршів різного періоду написання. Морський пейзаж поета, котрий потужно репрезентує російську літературу ХІХ століття, насичений енергією філософського пошуку і є вагомою складовою ідейно-естетичного концепту й потужною та активною формантою образної системи. Визначено особливості ліричної інтерпретації мариністичних образів поезії. Розглянуто специфіку авторського бачення морської стихії, як важливої складової концепту природи у творчості.