Польський хрестоносний рух у Пруссію першої третини ХІІІ ст. та його політичні наслідки - Горбач, Т. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У пропонованій статті розглянуто проблему діяльності польського хрестоносного руху на теренах Пруссії першої третини ХІІІ ст.. Визначено місце та роль польського чинника на початковому етапі християнізації Пруссії.