Нова Січ і гайдамацький рух: археографічні публікації та актуалізована джерельна база - Барановський, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
Серед соціальних процесів в українській історії XVIII ст. важливе місце займає взаємодія Запоріжжя з гайдамацьким рухом. Формування джерельної бази з даної проблеми здійснюється шляхом публікацій документів і їх використання в загальноісторичних та спеціальних джерелознавчих дослідженнях.