Матеріали фонду генерал-майора В.С. Попова державного архіву Автономної Республіки Крим як джерело з історії зовнішньої торгівлі Південної України останньої чверті ХVІІІ ст. - Головко, Ю. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті аналізуються матеріали фонду генерал-майора В.С. Попова Державного архіву в Автономній Республіці Крим та їх інформативні можливості щодо вивчення історії зовнішньої торгівлі Південної України в останній чверті ХVІІІ ст. Виявлені матеріали пов’язані з державною діяльністю В.С. Попова та представлені листуванням генерал-губернатора Г.О. Потьомкіна та проектами щодо розвитку чорноморської торгівлі.