Експеримент: звіт за 8 років - Амосов, М. (Вісник НАН України, 2002)
Як збільшити у похилому віці кількість і якість життя? І чи може індивідуально підібраний комплекс фізичних навантажень і вправ загальмувати старіння? Академік НАН і АМН України Микола Михайлович Амосов поставив ці питання в основу експерименту, розпочатого ним у квітні 1994 року. Наш журнал періодично друкував розповіді вченого про одержані результати (1995. — № 3—4. — C. 14—22; 1997. — № 11—12. — C. 63—70; 2000. — № 10. — С. 57—60). Фактично експеримент триває і сьогодні. А М. М. Амосов підбиває підсумки чергового його етапу.