Образ русалки у творах Якова Щоголева у контексті поезії українських романтиків - Регуш, Ю.С. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті розглядається романтичний образ русалки у творчості Якова Щоголева. Відзначається зв’язок образів письменника з традиційними у фольклорних творах та поезіях харківських романтиків.