Ставлення до революцій істориків-позитивістів українських земель другої половини XIX – початку XX ст. - Богдашина, О. (Науковi записки. Збiрник праць молодих вчених та аспiрантiв, 2010)
У статті проаналізовані головні підходи істориків-позитивістів України того періоду до дослідження суспільних революцій, зокрема причин, характеру та наслідків європейських революцій XVIII – XIX століть, ставлення до соціалістичних революцій, містяться оцінки істориками-позитивістами форм та методів революційної боротьби.