“Карибське узбережжя, де мені пощастило народитися ...” (мариністична тема в інтерпретації габріеля Гарсіа Маркеса) - Сєрікова, А.Л. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті висвітлюється творчість Габріеля Гарсіа Маркеса у контексті художньої мариністики. Дослідження проводиться на матеріалі оповідань письменника; увага приділяється засобам зображення моря та приморського міста у прозі митця; детально аналізуються особливості “морської” теми в інтерпретації письменника. Проводиться паралель між світом реального і міфічного; з’ясовується специфіка взаємоіснування мешканців примор’я та морського узбережжя.