Порівняння як елемент ідіостилю Люко Дашвар - Вороніна, Ю.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті окреслено коло дослідників, що займаються вивченням проблеми порівняння та гендерною лінгвістикою, зазначено мету, завдання, об’єкт та предмет дослідження, актуальність роботи. Проаналізовано індивідуально-авторські порівняльні структури Люко Дашвар, що є характерною ознакою ідіостилю письменниці. Класифіковано порівняльні конструкції та описано гендерну специфіку їх побудови, виділено трансформовані порівняння. Приділено увагу специфіці парцельованих порівняльних структур.