Навчання мережі Байєса при моделюванні зсувних процесів Південного берега Криму - Таран, В.М. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2008)
Досліджено загальні закономірності побудови регресійної моделі зсувного процесу, що містить авторегресійну складову, на прикладі Південного берега Криму. Доданий керуючий чинник – завчасне вкладення коштів у протизсувні заходи, побудовано мережу довіри Байєса для прогнозу загальної вартості відновлювальних робіт і таких, що укріплюють схили, а також проведено її навчання.