Функціонування зоо- та фітоморфізмів в українському арго 20–30-х років минулого століття - Левченко, Т.М. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті проаналізовано функціонування у кримінальному арго 20–30-х років ХХ століття однієї найчисельнішої лексико-тематичної групи, яку представлено зоо- та фітоморфізмами; простежено механізм перенесення назв тварин, рослин, частин тіла на зовнішність, інтелектуальні здібності, емоційну сферу, соціальний статус та інші характеристики людини у кримінальному світі та визначено специфіку оцінних конотацій таких перенесень; наголошено на динаміці розвитку мови кримінального світу.