Метафоризація як когнітивний процес - Слободян, М.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2011)
У статті запропоновано аналіз основних лінгвістичних теорій трактування метафори та процесу метафоризації з точки зору когнітивістики зокрема, а також досліджено термінологію, що пов’язана в лінгвістичній практиці з цим процесом. Механізм метафори розглядається як ключовий в розкритті особливостей концептуальної системи кожного культурного соціуму та необхідний для побудови умовної структури її складових – концептів.